Υλικά Συνταγής
Λαχταράτε ζεστό, φρεσκοψημένο ψωμί με τραγανή κρούστα και αφράτο εσωτερικό; Θέλετε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει; Σας παρουσιάζουμε την τέλεια συνταγή για ψωμί εύκολο και αφράτο, ιδανική ακόμα και για αρχάριους! Με απλά υλικά και εύκολες οδηγίες, θα φτιάξετε ένα υπέροχο ψωμί που θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά συνταγής
- 375 γρ. αλεύρι φαρίν απ
- 1 μισή κ.γλ. αλάτι
- 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 125ml νερό
- 125ml γάλα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε λακκούβα.
Ενώνουμε λιωμένο βούτυρο, γάλα, νερό και τα ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε τη ζύμη στον πάγκο και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Έπειτα χαράζουμε, ραντίζουμε γάλα και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Τέλος ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά και ακόμα μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Τόσο εύκολα και απλά το ψωμάκι μας είναι έτοιμο.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σουσάμι στο ψωμί μας.
- Για να βεβαιωθούμε για το ψήσιμο του ψωμιού, μετά το πέρας του χρόνου που αναγράφεται στη συνταγή, χτυπάμε ελαφρά τη βάση του. Εάν ο ήχος που ακούσουμε είναι "κούφιος", το ψωμί είναι έτοιμο. Αντίθετα, αν ο ήχος είναι "βαθύς", σημαίνει ότι χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ψωμί
- Ψωμί χωρίς ζύμωμα, στη γάστρα
- Ψωμί κρεμ καραμελέ, Η φαντασίωση του γλυκατζή!
- Σπιτικό και εύκολο ψωμί ολικής άλεσης
- Ψωμί με μπύρα
- Καλαμποκόψωμο σπιτικό και πανεύκολο
- Χωριάτικα και αφράτα καρβέλια