Χταπόδι με μέλι, απλά μοναδικό!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 18/10/2024

Το χταπόδι με μέλι είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός που συνδυάζει τη θαλασσινή φρεσκάδα με τη γλύκα της φύσης. Ένας απροσδόκητος, αλλά απολαυστικός συνδυασμός που μαγεύει τον ουρανίσκο με κάθε μπουκιά. Το τρυφερό χταπόδι απορροφά τη γλυκύτητα του μελιού και αναδεικνύει τη λεπτή του αλμύρα, ενώ τα αρωματικά μπαχαρικά προσδίδουν βάθος και πολυπλοκότητα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αλλά και για να χαρίσετε στον εαυτό σας μια γεύση Μεσογείου που θυμίζει καλοκαίρι και ήλιο. Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί πώς θα το πετύχετε!

Υλικά συνταγής

  • 1 χταπόδι (γύρω στο 1μιση κιλό)
  • 10 κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ντομάτα  
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Μισό φλ. λιαστό κρασί
  • Μισό φλ. ξίδι μπαλσάμικο
  • Μισό φλ. κονιάκ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι  
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε σταυρωτά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές.

Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε κρασί, μπαλσάμικο, την ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά, τη δάφνη, το μπαχάρι και αρκετό πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και μελώσει η σάλτσα.

Τέλος προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Το χταπόδι με μέλι είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο σουσάμι στο χταπόδι μας.
  • Συνοδεύουμε το χταπόδι με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.  

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χταπόδι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας