Ρεβιθάδα με κιμά, απλά πεντανόστιμη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 17/10/2024

Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που συνδυάζει τη θρεπτική δύναμη των ρεβιθιών με την πλούσια γεύση του κιμά, τότε αυτή η ρεβιδάθα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή ανανεώνεται με έναν ευφάνταστο συνδυασμό υλικών που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Με κάθε μπουκιά, η βελούδινη υφή των ρεβιθιών συναντά τη ζουμερή γεύση του κιμά, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και θρεπτικά συστατικά. Ιδανικό για ένα καθημερινό, αλλά ξεχωριστό γεύμα που φέρνει την παράδοση στο τραπέζι με σύγχρονη πινελιά!

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 500 γρ. κιμάς
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες  
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 80 γρ. λευκό ξηρό κρασί  
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά μουσκεύουμε τα ρεβίθια με λίγη σόδα από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Στη συνέχεια σοτάρουμε τον κιμά στο μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.

Έπειτα προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ίσα που να τα καλύπτει.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν έως ότου χυλώσουν τα ρεβίθια.

Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση (πρέπει να είναι στεγνό χωρίς ζουμιά μόνο με το λαδάκι του).

Η ρεβιθάδα με κιμά είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αν χρειαστεί κατά την ώρα του βρασίματος, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας