Αυγοτυρόπιτα με γιαούρτι, γευστική και αφράτη!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 10/10/2024

Αυτή η παραδοσιακή πίτα συνδυάζει την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με το πλούσιο άρωμα των τυριών και το χρυσαφένιο φύλλο, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό ή ακόμα και για ελαφρύ δείπνο, αυτή η αυγοτυρόπιτα είναι εύκολη στην προετοιμασία, αλλά γεμάτη με γεύση που θα λατρέψουν όλοι!

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (έτοιμο)
  • 750ml φρέσκο γάλα
  • 5 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο, τριμμένο  
  • 1 ποτ.κρ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το 1ο και το 2ο φύλλο.

Στη συνέχεια περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα (γάλα, αυγά, κτλ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.

Συνεχίζουμε με άλλες στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα  τυριά.

Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνεια του και το μπήγουμε από κάτω (όπως το γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα.

Κατόπιν χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.

Τέλος ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-πάνω, στην τελευταία σχάρα στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνεια της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).

Η αυγοτυρόπιτα με γιαούρτι είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με μυζήθρα.

Σχετικές συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας