Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα προσθέσει ζωντάνια και φρεσκάδα σε κάθε γεύμα! Πιπεριές τουρσί χρωματιστές. Ιδανικές για να συνοδεύσουν σαλάτες, κρέατα αυτές οι πιπεριές θα σας ταξιδέψουν σε μια γεύση καλοκαιριού, ανεξαρτήτως εποχής. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε!
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά πιπεριές πράσινες και κόκκινες
- 2 κρεμμύδια
- 1 λιτ. ξύδι
- Μισό λιτ. νερό
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Στην συνέχεια βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.
Έπειτα τις βγάζουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά.
Βράζουμε για 4 με 5 λεπτά το νερό με το ξύδι και το αλάτι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια.
Τέλος, τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα στρώσεις - στρώσεις πιπεριές και κρεμμύδια και περιχύνουμε με το ξυδόνερο.
Σφραγίζουμε καλά τα βάζα.
Οι χρωματιστές πιπεριές τουρσί είναι έτοιμες.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Αφήνουμε το τουρσί να «ψηθεί» για τρεις εβδομάδες. Μετά μπορούμε να το καταναλώσουμε.
Άλλες συνταγές
- Μελιτζανάκι τουρσί της γιαγιάς!
- Χοιρινό με λάχανο τουρσί
- Ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κλασικές με ελαιόλαδο και λεμόνι!
- Πιπεριές και μελιτζάνες με φέτα
- Πιπεριές γεμιστές, η συνταγή από την Ουγγαρία