Πιπεριές τουρσί χρωματιστές

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 08/10/2024

Μια συνταγή που θα προσθέσει ζωντάνια και φρεσκάδα σε κάθε γεύμα! Πιπεριές τουρσί χρωματιστές. Ιδανικές για να συνοδεύσουν σαλάτες, κρέατα αυτές οι πιπεριές θα σας ταξιδέψουν σε μια γεύση καλοκαιριού, ανεξαρτήτως εποχής. Δοκιμάστε τες και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 λιτ. ξύδι
  • Μισό λιτ. νερό
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Στην συνέχεια βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά.

Έπειτα τις βγάζουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν καλά.

Βράζουμε για 4 με 5 λεπτά το νερό με το ξύδι και το αλάτι.

Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια.

Τέλος, τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα στρώσεις - στρώσεις πιπεριές και κρεμμύδια και περιχύνουμε με το ξυδόνερο.

Σφραγίζουμε καλά τα βάζα.

Οι χρωματιστές πιπεριές τουρσί είναι έτοιμες.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Αφήνουμε το τουρσί να «ψηθεί» για τρεις εβδομάδες. Μετά μπορούμε να το καταναλώσουμε.

Άλλες συνταγές

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας