Χταπόδι με κριθαράκι κοκκινιστό, η απόλυτη νοστιμιά!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 08/10/2024

Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη. Χταπόδι με κριθαράκι κοκκινιστό, η απόλυτη νοστιμιά! Ένα πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι και θάλασσα, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή ιδιαίτερες περιστάσεις, αποπνέοντας αυθεντική ελληνική παράδοση. Δοκιμάστε το πάση θυσία!

Υλικά συνταγής

  • Μισό φλ. ελαιόλαδο
  • 1 χταπόδι (γύρω στο 1μισή κιλό)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μισό φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Λίγο γαρύφαλλο σκόνη
  • Λίγο μπαχάρι
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά κόβουμε το χταπόδι μπουκιές.

Ρίχνουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά στην κατσαρόλα να πιει τα υγρά του.

Όταν αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μπαχαρικά, ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και 6 ποτήρια νερό.

Αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει το χταπόδι.

Κατόπιν, προσθέτουμε το κριθαράκι και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 10 με 12 λεπτά.

Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.

Το χταπόδι με κριθαράκι κοκκινιστό είναι έτοιμο.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για χταπόδι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας