Υλικά Συνταγής
Αν αναζητάς έναν πρωτότυπο και απολαυστικό τρόπο να φτιάξεις τη δική σου ζύμη πίτσας, αυτή η συνταγή με μπύρα θα σε ενθουσιάσει! Η μπύρα δεν προσθέτει μόνο γεύση, αλλά βοηθά τη ζύμη να γίνει αφράτη και τραγανή, δημιουργώντας μια βάση για την πίτσα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, μπορείς να έχεις μια ζύμη που θα δώσει μια ξεχωριστή νότα στην αγαπημένη σου πίτσα, κάνοντάς την πιο αρωματική και με πιο πλούσια υφή.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 40 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Μισό κ.γλ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350ml μπύρα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ρίχνουμε τα αλεύρια σε μπολ.
Κρατάμε μισό φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις από τα 400 γραμμάρια, το ανακατεύουμε με το αλάτι, την ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την μπύρα και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Αδειάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι στον πάγκο και δουλεύουμε την ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη.
Αν κολλάει πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
Κατόπιν λαδώνουμε ένα μπολ, τη βάζουμε μέσα και την γυρίζουμε γύρω – γύρω να λαδωθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την φυλάμε να διπλασιαστεί σε όγκο, 1 ώρα περίπου.
Αφού φουσκώσει την χωρίζουμε σε δυο μέρη – βγαίνουν 2 πίτσες.
Η ζύμη πίτσας με μπύρα είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Αν δεν χρησιμοποιήσουμε όλη τη ζύμη, τυλίγουμε και την φυλάμε στο ψυγείο.
Σχετικές συνταγές
- Η ιστορία της πίτσας: Πως πήρε το όνομά της και τις διάφορες μορφές της
- Βασική ζύμη για πίτσες με αυγά
- Βασική ζύμη για λεπτή και τραγανή πίτσα
- Βασική ζύμη πίτσας, η πιο εύκολη συνταγή