Κέικ λεμονιού σιροπιαστό και πεντανόστιμο!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 23/10/2024

Αν λατρεύετε τα γλυκά που συνδυάζουν τη φρεσκάδα και την ένταση των αρωμάτων, τότε αυτό το σιροπιαστό κέικ λεμονιού θα γίνει η νέα σου αγαπημένη συνταγή! Αφράτο και αρωματικό, αυτό το κέικ εντυπωσιάζει με την απλότητά του αλλά και την απόλυτα ζουμερή υφή του, χάρη στο ελαφρύ σιρόπι λεμονιού που το κάνει απλά ακαταμάχητο. Ιδανικό για κάθε περίσταση, είτε για τον καφέ είτε για ένα ελαφρύ επιδόρπιο που θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μισή φλ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)  
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 φλ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 1 φακελ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κεσ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 μισή φλ. νερό  
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν από το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σε μια λεκανίτσα κοσκινίζουμε δυο φορές, εάν είναι δυνατόν, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίξερ λίγο – λίγο, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα ρίχνουμε και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ και έπειτα την τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, μπήγουμε ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο του και ελέγχουμε να βγαίνει καθαρό.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Στο μεταξύ φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά.

Βάζουμε πάλι το κέικ λεμονιού στη φόρμα και το τρυπάμε παντού με οδοντογλυφίδα ή σουβλί.

Τέλος, περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αφήνουμε το κέικ να ρουφήξει το σιρόπι και να κρυώσει καλά.

Είναι καλύτερο να ξεφορμάρουμε την επόμενη ημέρα.

Το σιροπιαστό κέικ λεμονιού είναι έτοιμο.  

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Ιδανικά το κέικ λεμονιού γαρνίρεται με άγλυκη σαντιγί.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κέικ

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας