Ψαρονέφρι με σάλτσα σκόρδου

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 02/08/2023

Μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας. Διαφορετικό ψαρονέφρι με σάλτσα σκόρδου. Ζουμερό και πεντανόστιμο. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό ψαρονέφρι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισή κονσέρβα γάλα συμπυκνωμένο, άγλυκο
  • 1 κεφ. σκόρδο (κομμένο σε σκελίδες με τις φλούδες)

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι ολόκληρο στο ελαιόλαδο.

Το βγάζουμε, το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος μαζί τις σκελίδες του σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό στο τηγάνι για να πάρει τους χυμούς από το σοτάρισμα και τους μεταφέρουμε στο σκεύος με το κρέας.

Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Το γυρίζουμε κατά διαστήματα.

Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.

Βγάζουμε μετά το ψαρονέφρι από το φούρνο και το κρατάμε ζεστό.

Περνάμε το γάλα μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου από το μπλέντερ για να πάρουμε τη σάλτσα σκόρδου.

Αν η σάλτσα είναι αραιή, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει.

Τέλος, σερβίρουμε το ψαρονέφρι κομμένο δε ροδέλες και το συνοδεύουμε με τη σάλτσα σκόρδου.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Συνοδεύουμε το ψαρονέφρι μας με ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για ψαρονέφρι

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (2 votes)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας