Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας. Διαφορετικό ψαρονέφρι με σάλτσα σκόρδου. Ζουμερό και πεντανόστιμο. Πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ.τσ. νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισή κονσέρβα γάλα συμπυκνωμένο, άγλυκο
- 1 κεφ. σκόρδο (κομμένο σε σκελίδες με τις φλούδες)
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι ολόκληρο στο ελαιόλαδο.
Το βγάζουμε, το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος μαζί τις σκελίδες του σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό στο τηγάνι για να πάρει τους χυμούς από το σοτάρισμα και τους μεταφέρουμε στο σκεύος με το κρέας.
Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Το γυρίζουμε κατά διαστήματα.
Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
Βγάζουμε μετά το ψαρονέφρι από το φούρνο και το κρατάμε ζεστό.
Περνάμε το γάλα μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου από το μπλέντερ για να πάρουμε τη σάλτσα σκόρδου.
Αν η σάλτσα είναι αραιή, την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει.
Τέλος, σερβίρουμε το ψαρονέφρι κομμένο δε ροδέλες και το συνοδεύουμε με τη σάλτσα σκόρδου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Συνοδεύουμε το ψαρονέφρι μας με ρύζι και σοταρισμένα λαχανικά.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ψαρονέφρι
- Ψαρονέφρι γεμιστό με μπέικον
- Τρυφερό ψαρονέφρι με κυδώνια, δενδρολίβανο και σάλτσα κρασιού, σκέτη νοστιμιά
- Απολαυστικό χοιρινό ψαρονέφρι με πουρέ μήλου
- Πεντανόστιμο ψαρονέφρι ρολό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα