Υλικά Συνταγής
Η ομελέτα είναι η εύκολη λύση, όταν δεν έχουμε φαγητό. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι για να τη φτιάξει κανείς χρησιμοποιώντας άπειρους συνδυασμούς. Δοκιμάστε πάση θυσία αυτή την πεντανόσιμη ομελέτα με πλούσια σάλτσα και δεν θα χάσετε. Ιδανική και για brunch!
Υλικά συνταγής
Για τη σάλτσα:
- 20 γρ. μαργαρίνη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (60 γρ.)
- 1 σκ.σκόρδο, λιωμένη
- 3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες (250 γρ.)
- 150 γρ. πιπεριά, σε κύβους
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- Λίγο πιπέρι καγιέν (¼ κ.γλ.)
- 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας τσίλι
- 5 γεμιστές ελιές, σε φέτες
- 1 κ.γλ. άνθος αραβοσίτου
- 2 κ.σ. νερό
Για την ομελέτα:
- 6 αυγά
- 3 κ.σ. νερό
- Μισό κ.γλ. αλάτι
- Μισό κ.γλ. πάπρικα
- 40 γρ. μαργαρίνη
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ζεσταίνουμε την μαργαρίνη και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε κομμένες σε κομμάτια τις ντομάτες, τα κομμάτια πιπεριάς, τα καρυκεύματα και τις ελιές και σιγοβράζουμε στην χαμηλότερη φωτιά για 5 λεπτά.
Κάθε τόσο ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου στο νερό και το ρίχνουμε στην σάλτσα να δέσει.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το νερό και τα καρυκεύματα.
Έπειτα, ψήνουμε την ομελέτα στην καυτή μαργαρίνη.
Διπλώνουμε κατόπιν τις ομελέτες και τις τοποθετούμε σε ζεστή πιατέλα.
Τέλος περιχύνουμε με την καυτή σάλτσα και σερβίρουμε.
Η ομελέτα είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Για πιο αλμυρή γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στην ομελέτα τυρί της αρεσκείας μας.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για ομελέτα
- Φρουτάλια, η πιο νόστιμη Ανδριώτικη ομελέτα
- Ομελέτα με ντομάτα, τυριά και σπανάκι σε στρώσεις
- Νόστιμη ομελέτα με ελιές
- Εύκολη ομελέτα με πράσινη πιπεριά και τριμμένο τυρί
- Θεσπέσια ομελέτα με μπέικον, κρεμμύδι και δεντρολίβανο
- Νόστιμη ομελέτα του καλοφαγά!