Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή για ένα νόστιμο γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε κάθε ώρα της ημέρας. Νόστιμη και διαφορετική μηλόπιτα με μπισκότα. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας! Σίγουρα θα θελήσετε να την ξαναφτιάξετε.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη μπισκότου:
- 1 μισή πακέτο μπισκότα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. καρύδια, ψιλοαλεσμένα
Για την παρουσίαση:
- 4 μέτρια πράσινα ξινόμηλα
- 3 ξυλάκια κανέλας
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- Κανέλα σε σκόνη
- 3 κ.σ. αμυγδαλάκι φιλέ
Για την κρέμα:
- 3 κούπες κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, φρέσκο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε τη ζύμη μπισκότου, ανακατεύοντας το βούτυρο με τα μπισκότα και τα καρύδια.
Πατάμε τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας.
Στην συνέχεια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη της τάρτας.
Έπειτα, κόβουμε τα μήλα σε ψιλά μισοφέγγαρα και τα σοτάρουμε σε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.
Τέλος, τα στολίζουμε με τα αμυγδαλάκια και τα ξυλάκια κανέλας.
Καλή απόλαυση!
Συμβουλές
- Αν θέλουμε να σταθεί καλύτερα η ζύμη, την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 8 λεπτά περίπου.
Δείτε και αυτές τις συνταγές για μηλόπιτα
- Η πιο εύκολη μηλόπιτα!
- Μηλόπιτα, λαχταριστή και καραμελωμένη
- Η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα
- Η πιο ωραία μηλόπιτα με κρέμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!