Υλικά Συνταγής
Μια συνταγή κατάλληλη για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Κοτόπουλο κρασάτο, του ονείρου! Ένα χορταστικό γεύμα που θα τους εντυπωσιάσει όλους. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Αλεύρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ποτ. κονιάκ
- 1 κοτόπουλο
- 1 ποτ. κρασί, κόκκινο
- 250 γρ. μανιτάρια
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- Μισό κιλό κρεμμύδια
- 200 γρ. ντοματάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, χωρίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, τ’ αλευρώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, να ροδίσει.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το κονιάκ.
Παράλληλα, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά: μανιτάρια, κρεμμυδάκια (που τα έχoυμε σοτάρει από πριν), το σκόρδο, τη δάφνη, την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, περίπου 1 ώρα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο κρασάτο ζεστό.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανιτάρια φρέσκα ή σε κονσέρβα.
- Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με ρύζι ή χυλοπίτες.
Σχετικές συνταγές
- Κοτόπουλο κρασάτο με κρεμμύδια, καραμελωμένη απογείωση!
- Κοτόπουλο πολίτικο, λουκούμι!
- Κοτόπουλο α λα γκρέκο, με τέλεια γεύση και μεθυστικά αρώματα!
- Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια, κλασική μαμαδίστικη συνταγή!
- Κοτόπουλο με κρεμμύδι και κεφαλοτύρι, σκέτη νοστιμιά!