Υλικά Συνταγής
Θα δούμε μια σούπερ συνταγή για κανελόνια με γέμιση σπανάκι, τυριά και αλλαντικά, σκέτη μούρλια! Η πλάκα είναι ότι είναι σχετικά απλή!
Πρώτα, ετοιμάζουμε τη γέμιση των κανελονιών:
Σε μια κατσαρόλα, λειώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Από πάνω ρίχνουμε σιγά σιγά 1 κουταλιά αλεύρι προσέχοντας να μην σβωλιάσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 1 1/2 ποτήρι γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά, το ψιλοκομμένο σπανάκι, το ζαμπόν, το μπέικον, την γραβιέρα, το ανθότυρο και το γκούντα. Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη για τα κανελόνια μας! Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί.
Προσοχή, δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου κενά ανάμεσα στα κανελόνια!
Αφού τελειώσουμε με τα κανελόνια, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Σε μια άλλη κατσαρόλα, λειώνουμε τις υπόλοιπες 5 κουταλιές βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Από πάνω κοσκινίζουμε σιγά σιγά τις υπόλοιπες 5 κουταλιές αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε 3-4 ποτήρια γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Η μπεσαμέλ που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ αραιή. Δεν πειράζει! Περιχύνουμε με αυτήν τα κανελόνια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος, και πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο (ή με ότι άλλο τυρί θέλετε!).
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα κανελόνια για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις δούμε ότι τρυπιούνται και έχουν πάρει χρώμα από πάνω, τα κανελόνια με σπανάκι είναι έτοιμα!
Σερβίρισμα και άμεση κατανάλωση! Καλή όρεξη!