Υλικά Συνταγής
Η συνταγή για ένα χορταστικό γεύμα που θα σας αρέσει πολύ. Χταπόδι λευκό στιφάδο. Μπορείτε να το φτιάξετε κατά την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο. Απλά υπέροχο!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι, μικρά
- 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- 1 μισή φλ.τσ. κόκκινο κρασί
- 1 κομμάτι κανέλα ξύλο
- Μισό κ.γλ. κύμινο
- Μισό κ.γλ. πιπέρι
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 2 κομματάκια πορτοκαλόφλουδα
- Μισό κ.γλ. ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε το χταπόδι με τα υγρά τους για 25 με 30 λεπτά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το χταπόδι, σε υψηλή θερμοκρασία για με 8 λεπτά.
Έπειτα σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε και ψήνουμε για 20 ακόμα λεπτά.
Προσθέτουμε την πορτοκαλόφλουδα, όλα τα μπαχαρικά και τα κρεμμύδια καθαρισμένα, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, σκεπάζουμε (χωρίς να τα ανακατέψουμε) και κατόπιν ψήνουμε για 25 ακόμα λεπτά.
Με μια ρηχή τρυπητή κουτάλα ανακατεύουμε προσεκτικά το φαγητό έτσι ώστε να μην «σπάσουν» τα κρεμμύδια.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 ακόμα λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Το χταπόδι στιφάδο είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Συμβουλές
- Σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχετικές συνταγές
- Χταπόδι κρασάτο κατσαρόλας
- Χταπόδι ξυδάτο
- Διαφορετικό σπετσοφάι με χταπόδι
- Χταποδάκι ψητό, η νοστιμιά της κατσαρόλας!
- Χταπόδι βραστό