Υλικά Συνταγής
Η καλύτερη συνταγή για όσους λατρεύουν τη σπιτική πίτσα. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν τη τέλεια ζύμη για πίτσες με αυγά και θα μας θυμηθείτε. Βάλτε πάνω τα αγαπημένα σας υλικά και θα έχετε την πιο τέλεια πίτσα!
Υλικά συνταγής
- 1 κ.σ. μαγιά μπύρας, σε σκόνη (ή φακελάκι )
- 60 γρ. νερό, χλιαρό
- Μισό φλ.τσ. γάλα, ζεστό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κοφτά κ.γλ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γλ. ζάχαρη
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 4 μισή φλ.τσ. αλεύρι, σκληρό
Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, διαλύουμε τη μαγιά με το νερό.
Αναμειγνύουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη μαγιά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τμηματικά το μισό αλεύρι ενώ χτυπάμε το χυλό ωσότου γίνει λείος.
Προσθέτουμε από το υπόλοιπο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μάλλον σφιχτή.
Έπειτα, ζυμώνουμε τη ζύμη μερικά λεπτά και την αφήνουμε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιαστεί σε όγκο (μιάμιση ώρα περίπου).
Τέλος, την ξαναζυμώνουμε και τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο 3 ημέρες και στον καταψύκτη μέχρι 2 μήνες.
Καλή επιτυχία!
Συμβουλές
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
Σχετικές συνταγές
- Βασική ζύμη για λεπτή και τραγανή πίτσα
- Βασική ζύμη πίτσας, η πιο εύκολη συνταγή
- Σπιτική ζύμη σφολιάτας, η παραδοσιακή συνταγή!
- Η ιστορία της πίτσας: Πως πήρε το όνομά της και τις διάφορες μορφές της