Καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπύρα

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 15/07/2024

Ψάχνετε για ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια; Η καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπύρα είναι η ιδανική λύση! Ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, γεύση και άρωμα. Ιδανικό για ζεστές καλοκαιρινές βραδιές, ταιριάζει άψογα με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανιτές. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Υλικά συνταγής

  • 1 χωριάτικη κότα (γύρω στα 1800 γρ.), κομμένη σε μερίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, σε λεπτές φέτες
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες (όλα τα χρώματα)
  • 1 κουτάκι μπύρα (330ml)
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο  

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά ροδίζουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα λίγες - λίγες (για να μην φύγει η θερμοκρασία του λαδιού) τις μερίδες κότας, κι όσες ροδίσουν τις διατηρούμε σκεπασμένες σε πιατέλα.

Στη συνέχεια στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα της κότας, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο.

Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά ανακατεύοντας και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.

Έπειτα ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε την κότα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την μπύρα λίγη - λίγη γιατί φουσκώνει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.

Τέλος χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του.

Η καλοκαιρινή κότα με πιπεριές και μπύρα είναι έτοιμη.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με άσπρο ρύζι.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για κοτόπουλο

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας