Τυρόπιτα πλισέ με σόδα, του ονείρου!

Συνταγή από Ρεμί | Ενημερώθηκε στις 11/08/2024

Η συνταγή που σίγουρα θα γίνει ανάρπαστη. Τυρόπιτα πλισέ με σόδα, του ονείρου! Η προσθήκη της σόδας προσδίδει ελαφρότητα και αφράτη υφή, δημιουργώντας μια τυρόπιτα που λιώνει στο στόμα. Ιδανική για κάθε περίσταση, είτε ως κύριο γεύμα είτε ως απολαυστικό συνοδευτικό, αυτή η τυρόπιτα θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο πιάτο της οικογένειας και των φίλων σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
  • 145 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. φρέσκο ανθότυρο, τριμμένο
  • 1 ποτ. φρέσκο γάλα
  • 1 κουτάκι (300ml) σόδα αναψυκτικό  
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, ανακατεύουμε τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.

Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία.

Απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας.

Το λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.

Το πιάνουμε από τις δυο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).

Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ φύλλα να χωρέσουν όλα.

Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα.

Έπειτα, χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.

Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα υγρό μείγμα.  

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 35 με 40 λεπτά.

Η τυρόπιτα πλισέ με σόδα είναι έτοιμη.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την φέτα με τσένταρ ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας.

Δείτε και αυτές τις συνταγές για τυρόπιτα

Δώσε αστέρια στη συνταγή
Average: 5 (1 vote)
Κατηγοριοποίηση συνταγής
Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Είδος Κουζίνας

Οι νέες συνταγές μας