Υλικά Συνταγής
Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες δεν μπορούν να λείπουν από το Χριστουγεννιάτικο στόλισμα του σπιτιού! Και επειδή οι περισσότεροι είμαστε συνέεεεεεχεια σε δίαιτα (λέμε τώρα!) καλό είναι, προκειμένου να μη φάμε ένα μεγάλο κουραμπιέ, να φάμε μόνο μια μπουκίτσα.
Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Σε μια λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βούτυρου με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια ζύμη. Προσοχή: δεν θέλει πολύ ανακάτεμα για να μην σφίξει πολύ η ζύμη.
Τελευταία, ρίχνουμε τα αμύγδαλα στη ζύμη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Παράλληλα, βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Τώρα, παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μικρούς στρογγυλούς κουραμπιέδες.
Τους βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, προσέχοντας να μη ροδίσουν.
Επειτα, βγάζουμε τους κουραμπιέδες μας από το φούρνο, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με άφθονη άχνη ζάχαρη.
Οι κουραμπιέδες μπουκίτσες είναι έτοιμοι για τον επόμενο πειρασμό!!!
Ωραίες οι μπουκίτσες!