Υλικά Συνταγής
Μια εύκολη συνταγή για μουσταλευριά είναι ότι πρέπει για το φθινόπωρο. Όλο και από κάπου θα μπορείτε να βρείτε λίγο μούστο...
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τον μούστο ξαφρίζοντάς τον με τρυπητή κουτάλα (μέχρι να κατέβει η στάθμη του περίπου 2 εκατοστά. Το δοκιμάζουμε αν έχει γλυκάνει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε 2 λεπτά ρίχνουμε προσεκτικά τη στάχτη.
Ξαφρίζουμε πάλι και το αφήνουμε να κρυώσει και να κατασταλάξει η στάχτη.
Σουρώνουμε προσεκτικά, αφού απλώσουμε στο σουρωτήρι βαμβάκι (για να μαζέψουμε τη στάχτη).
Τώρα, μετράμε για κάθε 6 ποτήρια μούστου 1 ποτήρι αλεύρι. Σε αυτήν τη φάση, πρέπει να διαλύσουμε το αλεύρι στον μούστο μας. Για να διαλυθεί το αλεύρι καλά, το βάζουμε μαζί με το σουρωτήρι στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να δέσει η μουσταλευριά.
Τέλος, αδειάζουμε τη μουσταλευριά σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλα. Όταν κρυώσει, βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο. Να ξέρετε ότι η μουσταλευριά διατηρείται 1 εβδομάδα στο ψυγείο!
το έφτιαξα!!!!!! έγινε